Missie 

# 1 ZAALSPORT van Tervuren

Waarom doen we wat we doen ?

Wij zijn ervan overtuigd dat kennismaking met sport op jeugdige (en latere) leeftijd van groot belang is. Aandacht besteden aan sport tijdens de opvoeding, draagt bij tot de vorming van een sportieve en sociale levenshouding.

De missie van volleybalclub Volley Thor Tervuren bestaat uit 3 pijlers:

1. Eigen ontwikkeling
Volley Thor Tervuren brengt individuen samen in een vereniging met een goede teamgeest. Hierbij krijgen zij alle kansen tot het ontwikkelen van hun sociale vaardigheden.

Dit impliceert:
– Trots en fierheid: ik wil mee op de foto van mijn club.
– Betrokkenheid: ik zal er staan voor mijn club die me nodig heeft.
– Verantwoordelijkheid: ik draag mijn steentje bij in de werking van onze club.
– Waardering: uw club zorgt voor een degelijke omkadering.

2. Met plezier presteren
Volley Thor Tervuren realiseert voor elke jongere een maximale lichamelijke ontwikkeling, met focus op optimale conditie en techniek. Presteren impliceert competitie: op een eerlijke, sportieve, plezante & respectvolle manier ons samen inzetten voor de ploeg.

Dit impliceert:
– Correcte uitvoering.
– Discipline
– Motorische vaardigheden.
– Plezier vòòr, tijdens en nà.

3. Maatschappelijk verantwoord
Volley Thor Tervuren integreert op een gezonde manier de waarden Vereniging, School & Gezin, zodat zij elkaar versterken. Naast ons respect voor de waarden van onze maatschappij, sluiten wij ook een alliantie met onze planeet.

Dit impliceert:
– Betrokkenheid: ouders, zussen/broers zijn familie van onze vereniging;
– Duurzaamheid: onze club en alle leden stellen zich op als een duurzame partner van onze planeet.

Visie jeugdwerking

 Jeugdcharter

Om de organisatie van onze club vlot te laten verlopen zijn duidelijke afspraken nodig. Klik hier om naar ons “jeugdcharter” te gaan. Dit jeugdcharter omvat een gedragscode voor spelers, trainers, ouders, ploegverantwoordelijken, clubscheidsrechters, sponsors en bestuur. Door je aan te sluiten bij onze club ga je impliciet akkoord met dit huishoudelijk reglement.
 

Jeugdsportfonds

Aangezien de jeugd de toekomst is zetten we als club volop in op onze jeugdwerking. Met behulp van het Jeugdsportfonds wordt onze werking geanalyseerd en komen onze sterke punten en werkpuntjes boven water. We trachten als club met de middelen die we hebben hier op in te spelen en onze jeugdwerking verder uit te bouwen !
 

Panathlon charter

VTT ondertekende ook het “Panathlon Charter over Ethiek in de Jeugdsport”. 

Pesten en grensoverschrijdend gedrag

 Naar aanleiding van verschillende nieuwsberichten in de media over grensoverschrijdend gedrag en o.w.v. een aantal media-campagnes rond pestgedrag, hebben wij als VTT besloten om hier ook ons steentje toe bij te dragen. Hieronder kan je een nieuwsbrief vinden waarin we als club een duidelijk standpunt innemen:

 

Belangrijk bericht voor alle leden en aanhang

Beste ouder, speler, trainer, sympathisant,

Welkom in onze club Volley Thor Tervuren, wij zijn blij dat je voor volleybal gekozen hebt als sport. We vinden het belangrijk dat spelers hier graag zijn en zich goed voelen in hun vel. We willen dan ook dat onze club een plaats mag zijn waar kinderen en jongeren veilig sporten en waar plezier gemaakt wordt.

En daar zorgen wij, de club en de ouders, samen voor. We willen dat zowel volwassenen als jongeren voor
elkaar respect opbrengen en de grenzen van anderen aanvaarden. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, geweld of ongepast seksueel gedrag. Meld het ons als grenzen overschreden worden, zowel bij je eigen kind(eren) als bij anderen. Want wij willen luisteren als er iets fout loopt, als iemand pijn heeft of zich ongelukkig voelt. Wij willen iedereen steunen en als het even mis gaat weer gelukkig maken.

In de club zijn Koen Maertens (Voorzitter) of Roald Bartholomees (Penningmeester) de aanspreekpersoon integriteit (API) voor iedereen die vragen of klachten heeft.  Koen en/of Roald zullen naar je verhaal luisteren in alle sereniteit en kunnen uitleg geven over wat er kan of moet gebeuren.

Net als elke burger kunnen ouders of sporters gratis en indien nodig anoniem hulplijnen of instanties
contacteren. Hieronder reiken wij een aantal hulpdiensten aan:

 • Kinderen en jongeren: www.awel.be of Telnr. 102 (elke dag telefonisch van 16u tot 22u, of chatten tussen 18u tot 22u, behalve op zon- en feestdagen)
 • Chat: www.nupraatikerover.be (ma- en di-avond van 18u30 tot 21u30 en op woe- en do-avond van 19u tot 22u)
 • Teleonthaal, Telnr. 106, www.tele-onthaal.be (7/7 en 24/24) en chat (elke avond en woensdagnamiddag al vanaf 15u)
 • hulplijn ‘geweld, misbruik en kindermishandeling’ Telnr. 1712 of www.1712.be
 • Je huisarts
 • Politie www.lokalepolitie.be, Telnr. 101, Telnr. 112 (Europees noodnummer)
 • Child Focus (vermist of seksueel misbruik van kinderen) www.childfocus.be of Telnr. 116000
 • Sensoa (opleiding bij preventie van seksueel grensoverschrijdend gedrag) www.sensoa.be
 • ICES (Internationaal Centrum Ethiek in de sport) www.ethicsandsport.com en www.sportmetgrenzen.be

We verwachten dat ouders, net als de trainers en de bestuursleden van de club een voorbeeldrol opnemen en de kinderen op een positieve wijzen ondersteunen en negatief gedrag achterwege laten. We rekenen er op dat jullie net als ons meewerken aan een toffe sportclub!

Met sportieve groeten - Go Thor!

Competitief - Doel om zo goed en zo hoog mogelijk niveau te spelen.  Hier verwachten we dat volleybal sport #1 is.  2* of meer per week trainen.

Competitieve ploegen zijn ingeschreven via Volley Vlaanderen en houdt in dat er ook verplichtingen zijn, zoals : gelicentieerde trainers, scheidsrechters , markeerders, etc

Na de U11-gemengd spelen jongens en meisjes niet meer samen (uitzonderingen zijn mogelijk). De jongens en meisjes komen aan hun trekken in de volgende competitieploegen:

 • U11 (onder 11 jaar)
 • U13 (onder 13 jaar)
 • U15 (onder 15 jaar)
 • U17 (onder 17 jaar)
 • U19 (onder 19 jaar, enkel meisjes)

Leeftijd is echter niet de enige barometer. Ben je heel goed in volleybal kan het zijn dat je in een hogere leeftijdsgroep moet spelen. De ervaring leert ons dat kinderen vooral willen bijleren en spelen op hun niveau om deze sport graag te blijven doen.

VTT heeft momenteel geen senioren ploegen in provinciale of divisie competitie.

 

Liefhebbers / Vriendschap - Voor spelers die dezelfde passie voor volleybal delen maar er niet de tijd meer voor hebben.  Vaak ex-competitie spelers/speelsters, maar ook voor diegene die op goed niveau wil spelen zonder de competitieve druk.  

Op recreatief niveau zijn er momenteel 2 bonden actief, de Vriendschap (onder Volley Vlaanderen) en de VLM

VTT heeft momenteel volgende ploegen in de VLM :

Heren 1 (reeks 1) - Heren 2 (reeks 3 - Regio Oost) - Dames 1 (reeks 2)

 

Recreatief - Voor spelers die volleybal gewoon een leuke sport vinden.  Onder vrienden volleybal spelen zonder het hele opleidingstraject gevolgd te hebben.

Om toch wat wedstrijdritme op te doen is deelname aan recreatieve tornooien of bedrijfs- of liefhebberscompetitie aan te raden.

 

Wil je graag volleybal spelen en weet je niet waar je terecht kan neem dan contact met ons op via info@volleythortervuren.be of via 0475554187

Met medewerking van
Inschrijven
Inschrijving nieuwe leden
07/05/2018
Volleyscores
Verjaardagen
13/11
Ruben Van Dommelen
15/11
Karen Scheir
17/11
Farah Derom
19/11
Roald Bartholomees

© 2018, website powered by Twizzit.com