Competitief (Volley Vlaanderen)- Doel om zo goed en zo hoog mogelijk niveau te spelen.  Hier verwachten we dat volleybal sport #1 is.  2* of meer per week trainen.

Competitieve ploegen zijn ingeschreven via Volley Vlaanderen en houdt in dat er ook verplichtingen zijn, zoals : gelicentieerde trainers, scheidsrechters , markeerders, etc

Per leeftijdsgoep proberen we een ploeg aan te bieden, wat niet altijd mogelijk is of zal zijn.  Hier speelt beschikbare trainers en leden een rol.  Voor competitie is leeftijd belangrijke barometer.  Maar ben je heel goed in volleybal kan het zijn dat je beter in een hogere leeftijdsgroep zouspelen, omgekeerd ook, niet iedereen leert even vlug bij en is soms beter af bij een lagere leeftijdscategorie.   De ervaring leert ons echter dat kinderen vooral willen bijleren en spelen bij hun vrienden en vriendinnen om het graag te blijven doen.  We proberen dit zo goed mogelijk in te schatten en te bespreken met de leden zelf.

 

Liefhebbers / Vriendschap (VLM of De Vriendschap) - Voor spelers die dezelfde passie voor volleybal delen maar er niet de tijd meer voor hebben.  Vaak ex-competitie spelers/speelsters, maar ook voor diegene die op goed niveau wil spelen zonder de competitieve druk.  

Op recreatief niveau zijn er momenteel 2 bonden actief, de Vriendschap (onder Volley Vlaanderen) en de VLM

VTT heeft momenteel volgende ploegen in de VLM :

  • Heren 1 (reeks 1) 
  • Dames 1 (reeks 2)

 

Recreatief (Sporta) - Voor spelers die volleybal gewoon een leuke sport vinden.  Onder vrienden volleybal spelen zonder het hele opleidingstraject gevolgd te hebben.

Om toch wat wedstrijdritme op te doen is deelname aan recreatieve tornooien of bedrijfs- of liefhebberscompetitie aan te raden.

VTT heeft momenteel volgende ploegen in SPORTA :

  • VTT Sporta Gemengd
  • VTT Sporta Dames

Wil je graag volleybal spelen en weet je niet welke ploeg bij jou past neem dan contact op.