In 1971 kwam Maurits Wynants (º05/12/2005) met het idee om een volleybalclub op te richten.  Thor Tervuren werd uit de grond gestampt (stamnummer 1007). Er werd onder hetzelfde bestuur ook een basketbalclub opgericht, Thor Tervuren basket... in die periode was er vooral een andere Thor bekend, namelijk Thor Waterschei uit het voetbal.

De eerste voozitter werd Paul Libert.  Twee jaar na de oprichting was Thor al 2 keer gepromoveerd.  In 2e provinciale bleef de club een lustrum lang. Thor stond tijdens deze periode ook 2 seizoenen in 1ste provinicale.  Tijdens het tiende jaar van de club was er een absoluut hoogtepunt.  Thor Tervuren toen uitkomend in 2e Provinciale schakelde In de Beker van Belgie een 4e Nationale ploeg uit, waardoor IBIS Kortrijk in de volgende ronde de verplaatsing naar de toenmalige Ballon mocht maken. Ibis was toen Belgisch bekerhouder en absolute top in Belgie.('80 - '81)

 In 1995 Fusie met Wezembeek-Oppem (11/09/1967 werd VCWO ingeschreven bij de bond met stamnummer 721) vandaar de naam W.O.Thor Tervuren (Heren en Damesploeg).   Toenmalig voorzitter van vcwo was Fillemon Potvin (º12/2007). Onze ploeg kwam toen uit in 3e Div, dit was vooral de herenploeg van VCWO die in '94 kampioen werd in 1e prov. Kort daarop was er ook de Fusie met Volleybalclub Duisburg. (Damesploeg)  

Vanaf '95 tot '99 was WoThor een vaste naam in 3e divisie, het eindige telkens in de subtop. In '99 stopt de eerste ploeg noodgedwongen (ook de damesploeg stopt dat jaar)  Maar de 2e herenploeg laat dit niet aan het hart komen en speelt het jaar nadien kampioen en stijgt naar 1e prov.  2 jaar later, in '02, staat Tervuren terug in landelijke al is het verblijf deze keer maar van korte duur.  Ook het jaar nadien zakken ze terug.

In het seizoen '01-'02 werd het 30/35 jarig bestaan gevierd (Thor - 30, VcWO - 35) In het seizoen '04-'05 werd er terug een damesploeg opgestart met uitsluitend eigen jeugd. in hun 2e seizoen grijpen ze nipt naast de promotie naar 2e.  De heren spelen in hetzelfde seizoen ('05-'06) kampioen en stijgen terug naar 1e prov. Seizoen '06-'07 mag er weer gefeest worden, de dames gaan naar 2e prov dank zij een super seizoen in 3e! De heren weten zich op de laatste speeldag te redden en worden nog 7e !! Het feesten blijft duren in '07-'08, de heren spelen zich naar een mooie 3e plaats maar vooral de dames stunten door in hun eerste seizoen in 2e provinciale weer Kampioen te spelen.  Het jaar daarop kwamen beide ploegen dus uit in 1e prov.

Na enkele mooie jaren zat het er aan te komen, in '08-'09 sloeg de crisis ook toe in tervuren... De dames hebben te kampen met te veel blessures en halen pas op het einde van het seizoen hun vertrouwde niveau, het kalf was dan al verdronken en ze zakken terug naar 2e prov. De heren denken zich te redden maar op de laatste speeldag wordt er verloren en zakt tervuren van plaats 8 naar 10, en zakken alsnog als 'derde' daler...

'09-'10 Een gemotiveerde damesploeg die onmiddellijk haar plaats in 1e wil innemen, maar op een mooie 2e plaats eindigt... Bij de heren wordt de handdoek in de ring geworpen, het vertrek van sommige spelers kon niet opgevangen worden!

2010-2011 : Fusie met Vossem Vooruit, nieuwe naam van de club " VOSSEM THOR TERVUREN" met stammnummer 0721 (WO) Daarmee heeft de club terug een Damesploeg in 2e Divisie en in 2e provinciale en een herenploeg in 2e provinciale!  Na enkele jaren en het vertrek van spelers en enkele vrijwilligers moeten de senioren ploegen noodgedwongen stoppen in competitie

Vanaf 2016-2017 wordt de focus verlegd naar jeugdwerking en recreatief volleybal.  Met de bedoeling om een bredere basis te leggen voor de toekomst en terug meer mensen kennis te leren maken met volleybal, van jong tot oud op verschillende niveau's.  Naast u15 jongens en meisjes wordt er dat jaar ook terug gestart met een U11 ploeg onder leiding van Roald Bartholomees.

Voorzitters: Paul Libert ('71 - ...) | ... | Rita Geets ( ... - ... ) | ... |Godfried Puis (... - '01) | Herman Bartholomees ('01 - '11)  |  Nico Van Moorhem ('11 - '16')  | Koen Maertens ('16 - ...)

Sportzalen: Gemeenteschool - Mariaschool - de Ballon - Gito Tervuren - Diependal

 

 

In de woelige jaren 60 staken een aantal rasechte Vossemnaren de koppen bij elkaar met als doelstelling een memorabele volleybalclub te stichten. Na zware avonden, waarschijnlijk met een hoog alcoholgebruik, werd in de prille lente van 1967 en meer bepaald op 14 april, een nieuwe topclub geboren: Volleybal Vossem Vooruit.

In café Casino “bij den Berre” werden de lijnen uitgezet door voorzitter Emiel Verdeyen en secretaris Julien Wouters. Meter was Monique Machiels en peter, tevens toenmalig hoofdsponsor, Victor Vandenplas van garage Jaguar.

De website is te klein om de ganse waslijst van sportieve prestaties op te noemen.

Te vermelden is wel dat de ploeg onder leiding van trainer-speler Rik Timmermans het bracht, o.a. na een ononderbroken reeks overwinningen van 80 matchen, tot in derde nationale (nu eerste landelijke). Memorabele matchen werden gespeeld: titelmatch tegen Zonhoven in vierde nationale (800 toeschouwers en 2-3 verlies), bekermatch tegen 2e nationaler Lebbeke (3-0 winst) en bekermatchen tegen eerste nationalers Sparvoc (2X) en Brabo.

In die glorieperiode kon het gemeentebestuur, omwille van het succes van de club, ook niet anders dan een sportzaal in Vossem te bouwen. Eindelijk kon Vossem “thuis” spelen.

In de jaren 80, door het opkomen van het feminisme en onder druk van een aantal spelersvrouwen, werd er ook een damesploeg boven de doopvont gehouden. Gelukkig maar, want het werd een succes story (3X promotie, 4 x vice-kampioen en 5X bekerwinst). Nadat onze dames 13 seizoenen een vaste waarde waren in het koppeloton van 1e provinciale speelden ze een aantal jaar in 2de landelijke.

De herenploeg beweegt zich de laatste 10 jaren op en af tussen eerste en tweede provinciale. In 2004 onderging ze een grondige face-lift. Niet minder dan 8 nieuwe spelers hebben de ploeg vervoegd en de gemiddelde leeftijd is met meer dan 10 jaar gedaald.

Dames 2 hield zich in zijn eerste jaar in 2 prov goed midden de rangschikking maar kreeg na nieuwjaar slechts met veel moeite een zestal bij mekaar. Uiteindelijk bleken slechts enkele speelsters zich nog volwaardig te engageren voor het volgend seizoen. Bijgevolg zag het bestuur zich genoodzaakt de ploeg te schrappen.

De fusie tussen Vossem Vooruit en Thor Tervuren in 2011, was noodzakelijk om de toekomst van volleybal in groot Tervuren te kunnen garanderen en werd mede tot stand gebracht door Sylvain Vlasselaer en Marc Goedeweeck, die momenteel nog steeds medewerkers zijn binnen de club.

 

In augustus 1970 ontstond het idee op een recreatieve volleybalclub op te richten.

Tijdens nachtelijke vergaderingen in, “ de Engel “, werd de naam gekozen voor onze vereniging. In die periode was de module L.E.M. op de maan geland en onze spelers wilden hoog mikken, vandaar de naam Lem.

Sommigen beweren dat het de afkorting is van lui en moe.

De gekozen kleuren van de uitrusting waren rood en wit.

De allereerste ploeg werd gevormd door Johan Boonen, Omer Schepers, Ronny Vandermotten, Rudi Van Ophem, Luc Rombouts, Jacques Haesaerts, Johan De Reymaeker, Jos Smets en Julien Van Rossum.

Na het eerste seizoen promoveerden we van reeks C naar reeks A in de Vriendschapscompetitie.  Later waren het vaak ex competitie spelers van Thor die hun carriere dan verder zetten in de ploegen van LEM.  Er was toen al een soort van samenwerking.

Een paar jaar geleden stopte de laatste herenploeg, vorig jaar stopte LEM 1 dames, zodat bij de overgang naar VTT er nog een damesploeg en de gemengde groep liefhebbers mee de overstap maakte.

Door het recente overlijden van Luc Rombouts (24/08/2020) voorzitter van LEM, zag de club zich genoodzaakt om verder samen te werken met VTT.

 

Met medewerking van
Inschrijven
Inschrijven bij Volley Thor Tervuren
07/05/2018
Inschrijven bij BeachVolley Thor Tervuren
31/05/2021
Inschrijven bij Volley Vlaanderen, Indoor - Beach -- Niet-speler
06/08/2019
Medische Keuring
06/08/2019
Volleyscores
Verjaardagen
12/07
Koit Künnap
Kalender
VTT Online

         

 

© 2019, website powered by Twizzit.com