In de woelige jaren 60 staken een aantal rasechte Vossemnaren de koppen bij elkaar met als doelstelling een memorabele volleybalclub te stichten. Na zware avonden, waarschijnlijk met een hoog alcoholgebruik, werd in de prille lente van 1967 en meer bepaald op 14 april, een nieuwe topclub geboren: Volleybal Vossem Vooruit.

In café Casino “bij den Berre” werden de lijnen uitgezet door voorzitter Emiel Verdeyen en secretaris Julien Wouters. Meter was Monique Machiels en peter, tevens toenmalig hoofdsponsor, Victor Vandenplas van garage Jaguar.

De website is te klein om de ganse waslijst van sportieve prestaties op te noemen.

Te vermelden is wel dat de ploeg onder leiding van trainer-speler Rik Timmermans het bracht, o.a. na een ononderbroken reeks overwinningen van 80 matchen, tot in derde nationale (nu eerste landelijke). Memorabele matchen werden gespeeld: titelmatch tegen Zonhoven in vierde nationale (800 toeschouwers en 2-3 verlies), bekermatch tegen 2e nationaler Lebbeke (3-0 winst) en bekermatchen tegen eerste nationalers Sparvoc (2X) en Brabo.

In die glorieperiode kon het gemeentebestuur, omwille van het succes van de club, ook niet anders dan een sportzaal in Vossem te bouwen. Eindelijk kon Vossem “thuis” spelen.

In de jaren 80, door het opkomen van het feminisme en onder druk van een aantal spelersvrouwen, werd er ook een damesploeg boven de doopvont gehouden. Gelukkig maar, want het werd een succes story (3X promotie, 4 x vice-kampioen en 5X bekerwinst). Nadat onze dames 13 seizoenen een vaste waarde waren in het koppeloton van 1e provinciale speelden ze een aantal jaar in 2de landelijke.

De herenploeg beweegt zich de laatste 10 jaren op en af tussen eerste en tweede provinciale. In 2004 onderging ze een grondige face-lift. Niet minder dan 8 nieuwe spelers hebben de ploeg vervoegd en de gemiddelde leeftijd is met meer dan 10 jaar gedaald.

Dames 2 hield zich in zijn eerste jaar in 2 prov goed midden de rangschikking maar kreeg na nieuwjaar slechts met veel moeite een zestal bij mekaar. Uiteindelijk bleken slechts enkele speelsters zich nog volwaardig te engageren voor het volgend seizoen. Bijgevolg zag het bestuur zich genoodzaakt de ploeg te schrappen.

De fusie tussen Vossem Vooruit en Thor Tervuren in 2011, was noodzakelijk om de toekomst van volleybal in groot Tervuren te kunnen garanderen en werd mede tot stand gebracht door Sylvain Vlasselaer en Marc Goedeweeck, die momenteel nog steeds medewerkers zijn binnen de club.